Buca Belediyesi ile Ege Geriatri Derneği iş birliğinde 60 yaş ve üzerindeki Bucalılara yönelik 3. Yaş Üniversitesi açılıyor. İlk akademik yıl için 100 asil ve 20 yedek kontenjan ayrılan programa başvurular 5-6 Ekim 2026 tarihlerinde şahsen yapılacak. İki yıl ve toplam dört eğitim dönemi sürecek programın ilk dönemi 12 Ekim haftasında başlayacak.
Buca 3. Yaş Üniversitesi’ne kimler başvurabilir?
Programa başvurabilmek için 60 yaş ve üzerinde olmak, Buca’da ikamet etmek ve daha önce başka bir 3. Yaş Üniversitesi programına katılmamış olmak gerekiyor. Buca Belediyesinin 1 Ekim 2026 tarihli duyurusunda başvuru koşulları bu üç temel kriterle açıklandı.
Başvuruların kabulü başvuru sırasına göre yapılacak. Programa kabul edilen katılımcılar için devam zorunluluğu bulunacak.
Başvurular ne zaman ve nerede yapılacak?
Başvurular 5-6 Ekim 2026 tarihlerinde Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Binası’nda şahsen alınacak. Başvuru adresi Hürriyet Mahallesi 432 Sokak No:1 olarak duyuruldu.
Adaylardan bir vesikalık fotoğraf, kimlik fotokopisi ve ikametgâh belgesi istenecek. Belediyenin resmî duyurusunda günlük başvuru saatleri ayrıca belirtilmedi.
Kontenjan kaç kişi?
Buca 3. Yaş Üniversitesi’nin ilk akademik yılı için 100 asil ve 20 yedek kontenjan ayrıldı. Bu sayılar yalnızca ilk akademik yıl için açıklandı; sonraki dönemlerde aynı kontenjanın devam edip etmeyeceğine ilişkin resmî bir bilgi bulunmuyor.
Eğitim kaç yıl sürecek?
Program toplam iki yıl ve dört eğitim dönemi sürecek. İlk dönem 12 Ekim 2026 haftasında başlayacak ve teorik derslerle seçmeli derslerden oluşacak.
Ancak hangi teorik ve seçmeli derslerin programda yer alacağı 1 Ekim tarihli belediye duyurusunda tek tek açıklanmadı. Eğitim içeriğinin ayrıntılarının sonraki duyurularla netleşmesi bekleniyor.
3. Yaş Üniversitesi’nin amacı ne?
Buca Belediyesi, programı 60 yaş ve üzerindeki bireylerin aktif yaşlanma ve hayat boyu öğrenme süreçlerini desteklemek amacıyla oluşturdu. Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer de projenin Buca’da hayat boyu öğrenme anlayışını güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.
Buca Belediyesi ile Ege Geriatri Derneği arasındaki Üçüncü Yaş Üniversitesi Kurulması ve Yürütülmesi İş Birliği Protokolü, Ege Geriatri Derneğinin kayıtlarına göre 29 Eylül 2026 tarihinde imzalandı.